Kırışıklık karşıtı bitkisel tarifler. Yüz için otlar: şifalı bitkilerin faydalı özellikleri

Kırışıklıklar ve diğer cilt bozuklukları, psikolojik olanlar da dahil olmak üzere birçok faktörün (stres, kaygı, depresyon) etkisinin bir sonucu olarak ortaya çıkar.

Çevre sorunu da önemlidir - mega şehirlerin kirli atmosferi, iklim değişikliği, hava nemi ve sıcaklığındaki ani değişiklikler.

Çoğu zaman, yanlış seçilmiş veya düşük kaliteli dekoratif kozmetikler veya çok aktif yüz ifadeleri nedeniyle cilt erken yaşlanır.

Bitkisel özler kozmetikte çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Ve saf halleriyle daha da faydalıdırlar.

Bitkiler cildin güzelliği, gençliği ve sağlığı için en iyi bakımı sağlar ve biz de bunları kullanmaktan mutluluk duyarız.

Kırışıklıklara karşı yüz için şifalı bitkiler - faydaları

Cildin turgorunu iyileştirmeye ve gençleştirmeye yardımcı olan çok sayıda bitki vardır. Ancak istenen gençleştirici etkiyi elde etmek için aşağıdaki şifalı bitkileri kullanmanızı öneririz:

  • Aloe – cildi nemlendirir ve gençleştirir
  • Calendula - kırışıklıkları nemlendirir, dezenfekte eder, rahatlatır ve yumuşatır
  • Isırgan otu - dokulardaki metabolik süreçleri hızlandırmaya yardımcı olur ve cildin elastikiyetini geri kazandırır.
  • Lavanta - cilt rengini tazeler, rahatlatır ve onarır
  • Öksürük otu - cildi pürüzsüzleştirir, nemlendirir ve kadifemsi bir dokunuş sağlar
  • Maydanoz - kırışıklıkları yumuşatır, cildi nemlendirir, besler ve beyazlatır, onları genç ve formda yapar
  • Nane - yaşlanan cildi tazeler ve tonlandırır
  • Karahindiba - pigmentasyondan kurtulmaya yardımcı olur
  • Biberiye - yumuşatıcı özelliklere sahiptir, cildi iyi sıkılaştırır ve gençleştirir
  • Papatya - cildi yeniler, solmasını durdurur, kırışıklık oluşumunu önler
  • Rowan - cildi temizler, kırışıklıkları yumuşatır ve hafif bir antioksidan görevi görür
  • Kekik - kuru cildi etkili bir şekilde nemlendirir, böylece kırışıklık oluşumunu önler
  • Adaçayı - doğal bir kaldırma ilacı olarak kullanılır
  • At kuyruğu - sarkan cildi giderir, yağlı ve problemli yüz cildine yardımcı olur

Kırışıklık karşıtı maske tarifleri

Şifalı bitkilerden yapılan yüz maskelerini kullanarak kırışıklıkları giderebilirsiniz. Hem taze hem de kurutulmuş otlar kullanın.

Göz altı kırışıklık karşıtı maske

Kurutulmuş muz, nane ve papatya çiçeklerinden yapılan bitkisel maske, göz altı kırışıklıklarının giderilmesine yardımcı olacaktır. Her seferinde 1 yemek kaşığı alınan otları doğrayıp karıştırın, üzerine bir bardak kaynar su dökün ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Daha sonra suyu süzün, bitkisel posaya 1 çay kaşığı patates nişastası ekleyin ve iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulamadan önce öncelikle besleyici bir kremle yağlayın. 20 dakika bekletin, ardından oda sıcaklığında suyla durulayın.

Solan ve yaşlanan ciltler için maske

Adaçayı yaprakları, sarı kantaron, papatya ve ıhlamurdan yapılan maske, solan ve yaşlanan ciltteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Kuru malzemeleri eşit oranlarda ölçün - her seferinde bir çay kaşığı. Bir kahve değirmeni kullanarak bunları iyice un haline getirin. Üzerine kaynar su dökün. Daha sonra bir çorba kaşığı ekşi krema ve bir çay kaşığı bitkisel yağ ekleyin. Maskeyi uygulayın ve 20 dakika sonra oda sıcaklığında suyla durulayın.

Nane, muz, papatya

Kurutulmuş nane, muz ve papatya çiçeklerinden yapılan maske mükemmel bir şekilde yardımcı olur. Eşit parçalar halinde karıştırılmalı, ezilmeli ve kısık ateşte on dakika kaynatılmalıdır. Daha sonra hepsini süzün ve suya patates nişastası ekleyin. Bu maskeyi yüzünüze uygulamadan önce besleyici bir kremle yağlamanız gerekir. Maskeyi yirmi dakika bekletin.

Aynısefa maskesi

Calendula officinalis kullanarak yüzünüzdeki kırışıklıkları giderebilirsiniz: Bu bitkiden 1 çorba kaşığı 1 bardak kaynar suya dökün ve 30 dakika demlenmesini bekleyin. Elde edilen infüzyona bir gazlı bez batırın ve yüzünüze uygulayın. Peçete kurumaya başladığında çıkarın ve ılık suyla yıkayın.

Yaşlanan ciltler için besleyici ve yumuşatıcı bir maske için başka bir halk tarifi

Bir çay kaşığı şifalı papatya çiçeğini, bir çorba kaşığı taze huş ağacı yaprağını, bir çay kaşığı çam iğnesini ince ince doğrayın ve karıştırın. Bir macun oluşturmak için ezilmiş kütlenin üzerine kaynamış su dökün. Bir yumurta sarısı ve bir çorba kaşığı süzme peynir ekleyin. Tüm malzemeleri ezin ve 25 dakika boyunca yüz cildinize uygulayın. Ilık su ile durulayın.

Kırışıklıklara karşı bitkisel losyon için halk tarifi

1 bardak sek beyaz şarabın içerisine 1 yemek kaşığı kurutulmuş papatya çiçeğini dökün ve 2 hafta demlenmesini bekleyin. Sabah ve akşam yaşlanan cildi bu losyonla silin, sildikten sonra besleyici kremi yüzünüze uygulayın.

Otlar uzun zamandır kırışıklıklara karşı etkili bir halk ilacı olarak görülüyor. Bu tarifleri ara sıra değil, sürekli veya tekrarlanan derslerde kullanmak önemlidir ve o zaman basit ama çok etkili tarifler yaşa bağlı değişiklikleri düzeltmenize yardımcı olacak ve derin kırışıklıklar çok uzun süre görünmeyecektir.

Modern kozmetoloji bizi güzelleştirmek için tasarlanmış çok sayıda bakım ürünü sunmaktadır. Doğal ilaçlar kullanan bir bakım hayranıysanız, yüz ve vücudun kuru, yağlı, problemli cildi için hangi şifalı bitkilerin yararlı olduğunu ve hangi şifalı bitkilerin yardımıyla kendinizi tahriş ve alerjiden kurtarabileceğinizi öğrenin. yüz cildinizi gençleştirmek gibi. Ancak önce şifalı bitkilerin bakımda kullanımına ilişkin genel öneriler.

Kozmetolojide yüz cilt bakımı için faydalı bitkilerin kullanılmasına ilişkin kurallar ve yöntemler

Şifalı bitkilerin cildinize uygun bakımın yerini alamayacağını unutmayın, bu nedenle bakımınızda ek ürün olarak kullanın. Doğru ve sürekli kullanımlarıyla kesinlikle istediğiniz sonuca ulaşacaksınız.

Bitkileri kullanmadan önce belirli bir bitkiye alerjiniz olmadığından emin olun. Bunu yapmak için öncelikle cildin küçük bir bölgesinde etkilerini deneyin ve her şey yolundaysa kişisel bakım için güvenle kullanabilirsiniz.

Gerekli hammaddeleri nereden satın alabilirsiniz? Tabii ki, bu eczanede yapılabilir. Peki, sezon boyunca gerekli bitkileri kendi ellerinizle toplama fırsatınız varsa (bu, otoyollardan ve sanayi bölgelerinden uzakta, çevre dostu yerlerde yapılmalıdır), o zaman bu daha da iyi bir seçenek olacaktır.

Bir bitki satın aldıktan sonra, hazırlama ve kullanma talimatlarını dikkatlice okuyun, çünkü bazı bitkilerin demlenmesi ve infüzyonu kullanılması gerekirken, diğerlerinin kaynatılması ve kaynatılması gerekir. Pişirmeden önce ham maddeleri öğütün: bu şekilde daha hızlı ve daha iyi demlenerek cildinize maksimum faydalı maddeyi verir.

Taze bitkileri hemen kullanın veya bunları iyice kurutup daha sonra kurutulmuş halde kullanarak ileride kullanmak üzere stoklayabilirsiniz.

Bitkiler bakımda çeşitli şekillerde kullanılabilir:

  • bitkisel kaynatmalardan buz küpleri kullanın (bu şekilde onlardan evde hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz);
  • kaynatma veya infüzyonlarıyla yıkayın;
  • maskelere ve kremlere kaynatma ekleyin;
  • yüz için buhar banyoları şeklinde (bunu işleme başlamadan önce yapın);
  • vücut için - kaynatma ve infüzyonlarla banyo yapın;
  • kompres şeklinde.

Kompreslerin sıcak olması gerektiğini unutmayın. Bunu yapmak için bir peçeteyi veya havluyu ılık et suyuna batırın ve bir süre yüzünüze uygulayın.

Bitkisel kompres ve maskelerin kullanım sıklığı cilt tipine bağlıdır: sorunlu veya yağlı ise bu haftada iki kez yapılabilir ve kuru tipteyseniz bunları yedi ila on günde bir kullanın.

Yağlı, karma ve problemli ciltler için şifalı bitkiler

genç cilt için şifalı bitkiler

Doğada sivilce, komedon ve iltihaplanma gibi çeşitli sorunlara yatkın yağlı veya karma ciltlerin bakımı için halk hekimliğinde uzun süredir kullanılan birçok bitki vardır. Bunlardan bazıları:

  • : antiinflamatuar özellikleri nedeniyle kozmetolojide uzun süredir kullanılmaktadır, sivilce ve sivilcelerle başarılı bir şekilde savaşır;
  • aloe: mükemmel şekilde dezenfekte eder, gözenekleri sıkılaştırır ve döküntülerin ortaya çıkmasını önler;
  • calendula: iltihap ve döküntülerle mücadele için mükemmel bir çare;
  • maydanoz: yüzü beyazlatır ve yağlılığı azaltır;
  • muz: döküntüleri kurutur ve ortaya çıkmasını önler;
  • ıhlamur: iyi temizleme özelliklerine sahiptir, yağlı parlaklığı azaltır.

Genç yüz cildi için şifalı bitkiler

Yaşlanan bir cildiniz varsa bakımınızda kırışıklıkların görünümünü önleyen, cilt turgorunu artıran, yaşlılık lekeleri ve diğer belirtiler şeklinde yaşa bağlı değişiklikleri ortadan kaldıran ürünler kullanmanız gerekir. Otlar aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • karahindiba: yaşlılık lekelerine karşı mücadelede etkilidir;
  • adaçayı: sıkılaştırıcı özelliklere sahiptir, kırışıklıkları daha az fark edilir hale getirir;
  • Papatya: Yaşlanmayı yavaşlatır, solmaya karşı savaşır.

Artık türüne bağlı olarak yüz ve vücut cildi için hangi bitkilerin faydalı olduğunu biliyorsunuz. Umarım bu ipuçları güzelliğinizi ve bakımlı görünümünüzü korumanıza yardımcı olur.

Yüze en faydalı şifalı bitkiler nelerdir? Şifalı bitkilerin kısa ama kapsamlı bir incelemesi, ortaya çıkan sorunla hızlı ve etkili bir şekilde başa çıkacak olanı tam olarak seçmenize olanak sağlayacaktır. Evde kullanım endikasyonları, kullanım kuralları ve en etkili tarifler burada bulunabilir.

Şifalı bitkiler, bir kısmı tıp ve kozmetolojide koruyucu ve tedavi edici amaçlarla hammadde olarak kullanılan geniş bir bitki grubudur. Onları onlardan yapabilirsinKırışıklıkları yumuşatmaktan en iltihaplı sivilceleri ortadan kaldırmaya kadar çeşitli sorunları çözebilen yüz cildi için harika maskeler. Sadece şifalı otları yüz için nasıl doğru kullanacağınızı ve her birinin hangi spesifik özelliklere sahip olduğunu bilmeniz gerekir. Aynı zamanda şifalı bitkilerin nasıl düzgün bir şekilde toplanacağını, saklanacağını ve kurutulacağını bilmek de gerekli değildir çünkü eczaneler kullanıma hazır müstahzarlar satmaktadır.

Yüz cildi için şifalı otların gözden geçirilmesi

Yüz için çok çeşitli şifalı bitkiler vardır ve bunları anlamak çok zordur. Bu çeşitlilik içerisinde kaybolmamak için en çok hangi sorundan kurtulmak istediğinizi belirlemeniz yeterli. Akne veya kırışıklıklar veya gıdı, kuru veya yağlı cilt olabilir. Hayatınıza müdahale eden talihsizliği ortadan kaldırmak için bitkileri kendiniz seçmeniz gerekir.

  • Aloe- sivilceye karşı ve için.
  • Butterburun- yağ bezlerinin kontrolü.
  • ölümsüz- yüzdeki çeşitli iltihap türlerine karşı.
  • Huş ağacı- yağlı cilt tipleri için.
  • Meşe- yüzdeki yağlı parlamayı ortadan kaldırır.
  • Kekik- nemlendirmek için.
  • Sarı Kantaron- Antiinflamatuar özelliklere sahiptir, sivilce ve sivilcelere karşı faydalıdır.
  • Aynısefa- Enflamatuar süreçler, döküntüler için paha biçilmezdir, tahriş olmuş cildi rahatlatır, nemlendirir.
  • Isırgan otu- Temizleme özelliklerine sahip yağlı ciltler için en iyi bakım ürünlerinden biri.
  • Lavanta- Tahriş olmuş, yorgun ciltlerde sakinleştirici etkisi vardır.
  • Ihlamur- Ciltteki yağlı parlamaya karşı.
  • Dulavratotu(kök) - yağlı ciltler için faydalıdır.
  • Öksürükotu- Cildin pürüzsüz ve ipeksi olmasını sağlar, döküntüleri ortadan kaldırır.
  • nane- Yağ salgılarının yağlanmasına ve fazlalığına karşı kullanılır.
  • Maydanoz- beyazlatma özelliğine sahiptir.
  • Muz- Yağlı cildi ve sivilceleri tedavi eder.
  • Karahindiba- yaşlılık lekelerine karşı.
  • Biberiye- Kırışıklıkları yumuşatır ve gençleştirici etkiye sahiptir. En iyi antiinflamatuar ve onarıcı ajan: yaşlanma sürecini durdurur, kırışıklıkların erken ortaya çıkmasını önler, sivilce ve sivilceleri iyileştirir.
  • üvez- Oldukça etkili bir temizleme etkisine sahiptir: siyah noktaları yok eder.
  • Kekik- kuru cildi nemlendirmek için gereklidir.
  • Seri- Alerjileri ve yüzdeki çeşitli döküntüleri tedavi etmek için kullanılır.
  • Adaçayı- Kaldırma etkisine sahiptir, cildi parlak ve genç yapar.
  • At kuyruğu- Yağlı cilt bakımı için önerilir.

Yüz cildi için faydalı olan tüm bu şifalı bitkiler, devasa bir denizdeki buzdağının sadece görünen kısmıdır. Aslında bunlardan çok daha fazlası var (tıpta 2. 000'den fazla şifalı bitki adı vardır), ancak ev kozmetolojisi için bu 20 yeterli olacaktır.

Evinizde bu şifalı bitkilerden birinin mucizevi bir koleksiyonunun bulunduğu bir kutu varsa, sürekli olarak bazı sorunların ortaya çıktığı cildinizi düzene koymak için bu durumdan mutlaka yararlanın.

Zaten hayata müdahale edecek kadar büyümüşlerse, onlar için özel bir şifalı bitki seçin: Bunun için bazı belirtiler vardır.

Evde yapabileceğiniz maskeler yüz cildinizin gençliğinin uzamasına, taze ve bakımlı görünmesine yardımcı olacaktır.

Ev yapımı yüz peelingi nasıl yapılır ve kullanılır:

Şifalı bitkilerin kullanımı için endikasyonlar

Çoğu zaman, belirli bir problem için hangi yüz bitkilerinin kullanılacağı sorusu ortaya çıkar. Doğru hammaddelerin aranmasını kolaylaştırmak için bitkisel ilaçlarda cildin şifalı bitkilerle evde tedavisi için özel endikasyonlar vardır. İhtiyacınız olan bitkiyi tesadüfen değil, bilerek stoklamak için bunları kullanın.

  1. Otlar, ölümsüz otu, St. John's wort, nergis, lavanta, öksürük otu, muz, papatya, ip.
  2. Yağlı ciltler için şifalı bitkiler: aloe, tereyağ, huş ağacı, meşe, ısırgan otu, ıhlamur, dulavratotu kökü, nane, muz, at kuyruğu.
  3. Kuru ciltler için şifalı bitkiler: kekik, calendula, kekik.
  4. Kırışıklık karşıtı şifalı bitkiler: Öksürük otu, biberiye, papatya, adaçayı.
  5. Temizleme etkisi olan şifalı bitkiler: üvez, ısırgan otu.
  6. Yaşlılık lekelerine karşı şifalı bitkiler: karahindiba, maydanoz.

Bu endikasyon listesinden de görülebileceği gibi yüz sivilcelerine yönelik şifalı bitkiler en çok sayıdaki gruptan biridir ve bu şaşırtıcı değildir. Şifalı bitkiler, antiinflamatuar özelliklere sahip yeterli miktarda organik asit, fitosit ve tanen içerir. Etkilenen cildi dezenfekte eder, tahrişi giderir ve lokalize eder ve ardından iltihaplı bölgeleri ortadan kaldırır. Bu nedenle sorunlu cilde sahip olanlar için şifalı otların zorunlu kullanımı tavsiye edilir. Ergenlik döneminde, alerjinin olmadığı durumlarda, gençlik sivilcelerini tedavi etmek için tıbbi preparatlar da kullanılabilir. Her şey doğru yapılırsa bitkilerden maksimum fayda elde edilebilir.

Bitkileri kullanma kuralları

Cildin şifalı bitkilerinin kendilerine verilen görevi yerine getirebilmesi için, onlardan tıbbi bir kaynatma (infüzyon) doğru şekilde hazırlayabilmeniz ve evde doğru şekilde kullanabilmeniz gerekir. Şifalı bitkilerin kesinlikle güvenli olduğunu ve zarar veremeyeceğini düşünmeye gerek yok. Bitkisel tıbbın temellerine aşina olanlar, bunların harici olarak kullanıldığında bile bazen en korkunç alerjik reaksiyonlara neden olduğunu bilirler. Bu nedenle, önce şifalı bitkiler kullanarak ev kozmetolojisinin temellerini öğrenmeniz ve ardından tüm bunları uygulamaya koymanız gerekir.

  1. Herhangi bir cilt probleminin en basit çözümü, en yakın eczaneden endikasyonlara uygun bir bitki (kuru koleksiyon şeklinde) satın almak, talimatları incelemek, demlemek ve elde edilen kaynatmayı amacına uygun olarak kullanmaktır. Herhangi bir yüz maskesine cilt için şifalı bitkisel infüzyonlar ve kaynatma eklenebilir.
  2. En etkili çözüm, tıbbi hammaddeleri bir ormanda, tarlada, yazlıkta - şehirden, fabrika ve fabrikalardan, sanayi bölgelerinden, ana otoyollardan yeterli uzaklıkta olan herhangi bir yerde kendiniz toplamaktır.
  3. Cildiniz için alerjen içerip içermediğini görmek için çimleri kontrol edin.
  4. Otlar bağımsız olarak toplanırsa hemen taze olarak kullanılabilirler: hatta daha sağlıklı olacaktır çünkü hala çeşitli maddelerle dolu olacaktır. Uzun kış akşamlarında kozmetik etkilerinin keyfini çıkarmak için gelecekte kullanmak üzere stoklayabilirsiniz. Toplanan şifalı bitkiler, doğrudan güneş ışınlarının nüfuz etmediği, havalandırılmış, kuru odalarda kurutulmalıdır. Aynı zamanda bayatlamaları ve küflenmemeleri için sürekli karıştırmanız gerekir. Bu iki hafta sürecek, daha az değil.
  5. Bitkilerin kozmetik amaçlı kullanımına ilişkin bir kurala kesinlikle uyulmalıdır. Taze hammaddeler 1-2 gün içerisinde hemen kullanılmalıdır. Kuru otların raf ömrü (kutularda veya kağıt torbalarda saklandığı takdirde) 2 yıldan fazla değildir.
  6. Çok önemli bir nokta, yüz (veya infüzyonlar) için bitkisel kaynatmaların nasıl uygun şekilde hazırlanacağıdır. Öncelikle bitkiyi doğramanız gerekir: taze çimi bir bıçakla doğrayın ve kuru otları elinizde öğütün. Daha sonra elde edilen tozu (1-2 yemek kaşığı) ocaktan yeni çıkarılan kaynar suyla (bir bardak) dökün. Bütün bunları cam veya seramik kaplarda yapmak en iyisidir. Daha sonra iksiri bir kapakla kapatıp yarım saat bekletirseniz sonuç, cilt için çok faydalı olan hoş kokulu bir bitkisel infüzyon olacaktır. 20-30 dakika su banyosuna koyarsanız, aynı derecede iyileştirici bir kaynatma elde edersiniz. Geriye kalan tek şey her iki ürünü de süzmek ve ev yapımı kozmetik maskelere eklemek.
  7. Ancak çoğu yüz ürününde hala bitkilerin ezilmiş yaprakları veya çiçekleri kullanılıyor.
  8. Genel olarak evde yapmaya alışkın olduğunuz doğal ürünlerden yapılan her türlü yüz maskesini bitkilerle de yapabilirsiniz. Bunu yapmak için, bileşimlerindeki sıvıyı (su, meyve suyu, süt), tariflerde belirtilen miktarlarda şifalı bitkilerden elde edilen kaynatma ve infüzyonlarla değiştirmek yeterlidir.
  9. Bitkisel yüz maskeleri problemli ciltler için - günaşırı, yağlı ciltler için - haftada iki kez, kuru ciltler için - 7 günde bir önerilir. Cilt için şifalı bitki kaynatmalarının düzenli bir profilaktik ajan olarak kullanılması durumunda (kırışıklıkların erken ortaya çıkmasına karşı, sivilce oluşumunu önlemek vb. ), bu tür maskelerin 10 günde bir yapılması yeterli olacaktır, çünkü bunlar çok epidermis üzerindeki etkilerinde güçlü ve etkilidir.
  10. Cilt sadece bitkisel maskelerle tedavi edilemez. Şifalı bitkileri bu amaçla kullanmanın bir diğer yolu da günlük yıkamadır. Aynı hazırlanan infüzyon veya kaynatma, filtrelenmiş ılık suyla (500 ml su başına 1 bardak hammadde) bir leğene dökülür: elde edilen solüsyonla yüzünüzü günde iki kez yıkamanız yeterlidir.
  11. Bu tür işlemleri yapacak vaktiniz yoksa, hazırlanan bitkisel kaynatmaya batırılmış pamuklu ped ile yüzünüzü günde birkaç kez silebilirsiniz.

Cildinize iyi gelen bitkileri kullanmanın birçok yolu vardır. Önemli olan sorununuzu çözecek doğru şifalı bitkiyi seçip doğru şekilde kullanabilmenizdir. Halk hekimliğinde ve ev kozmetolojisinde her türlü bitkisel maske ve tonik için birçok tarif bulabilirsiniz. Her birinin amacı yüz cildinin gençliğini ve güzelliğini uzatmaktır.

Bitkisel yüz maskeleri için tarifler

Farklı tariflerin çeşitliliğine ve bolluğuna rağmen şifalı bitkilere kendinizi fazla kaptıramazsınız. Maskelerle bir tedavi süreci ile başlayabilir, ardından bitkiyi değiştirebilir ve küplerle ovmaya başlayabilirsiniz, ardından her gün bir tonik kullanın, ancak yine farklı bir bitkiden. Her şey ölçülü olmalı.

Yaşlılık lekelerine karşı karahindiba

Karahindiba yapraklarını (3 yemek kaşığı) öğütün, soğuk filtrelenmiş (veya kaynatılmış veya maden) su (2 çay kaşığı) ekleyin, sıvı hale gelinceye kadar eritilmiş bal (2 yemek kaşığı).

Döküntülere karşı pelin

Bir pelin kaynatma hazırlayın, onunla seyreltin (2 yemek kaşığı), henüz soğutulmamış, kalın yulaf ezmesi, taze, tam yağlı sütle pişirin (pelin kaynatmayla aynı miktarda alın), doğranmış limon kabuğu rendesi (2 çay kaşığı) ekleyin.

Sivilce için aloe

Aloe yapraklarını 1-2 hafta buzdolabında saklayın, suyunu sıkın (yemek kaşığı), una ezilmiş doğal yulaf ezmesiyle (2 yemek kaşığı) karıştırın.

Kuru ciltler için papatya

Papatya çiçeklerini (2 yemek kaşığı) öğütün, taze, doğal, tercihen tam yağlı kefirle (aynı miktarda) karıştırın, çiğ yumurta ekleyin.

Cildi iyileştirmek için civanperçemi

Taze civanperçemi çiçeklerini ve kuzukulağı yapraklarını (her biri 1 çorba kaşığı) öğütün, onlara una ezilmiş yulaf gevreğini (1 çorba kaşığı), çiğ yumurta sarısını (bir bütün yumurta kullanabilirsiniz) ekleyin.

Yüz için şifalı bitkiler: şifalı bitkilerin cilt için faydalı özellikleri

Pek çok kişi egzama, sivilce veya sedef hastalığı gibi cilt sorunlarını çeşitli kozmetiklerin yardımıyla çözme eğilimindedir ve vücudu içeriden sağlıklı tutmanın ne kadar önemli olduğunu unutur.

Bitki çayları sorunun kökenine inebilir. Cildinizin durumu üzerinde kesinlikle faydalı bir etkiye sahip olacak toksinlerin atılmasına yardımcı olacaklardır. Biyolojik olarak aktif bitki bileşenleri karaciğer fonksiyonunu destekleyecek, kan ve lenflerin detoksifikasyonuna yardımcı olacak ve diyetinize hoş bir katkı olacaktır.

Dulavratotu kökü (Arctium lappa) karaciğer, böbrekler, safra kesesi ve lenf sistemi üzerinde olumlu etkisi olan, vücudun her hücresini temizleyen, bilim dünyasında tanınmış bir şifacıdır.

Vücudun toksinlerle "aşırı yüklenmesinin" ilk işareti, cildin görünümündeki bozulmadır. Vücudumuz ter yoluyla toksinleri atmaya çalışır, böylece epidermisi zehirler. Naturopath Charol Tilgner sivilce, sedef hastalığı, egzama ve çıbanlarla mücadele etmek için dulavratotu kökü çayı içilmesini öneriyor.

Kadife çiçeği ile

Kadife çiçeği veya aynısefa, cildinize fayda sağlayan bitkisel çaylar için mükemmel bir temeldir. Bitki yara iyileştirici özelliklere sahiptir, lenfatik sistem üzerinde olumlu etkisi vardır ve sindirimi destekler.

Sindirim sistemindeki durgunluk, karaciğerin aşırı yüklenmesine ve vücuttaki cürufun neden olduğu deri döküntülerine yol açan yaygın bir olgudur.

The Herbal Pocket Guide'a göre aynısefa çayı karotenoidler ve diğer antioksidanlar açısından zengindir ve bu da içeceğin antiinflamatuar özelliklerini açıklar.

Isırgan otu ile

Bitki uzmanı Susan Weed, ısırgan otunun saç, yüz ve saç derisi için değerli bir bitki olduğunu düşünüyor. Isırgan otu yaprakları sindirim sistemi üzerinde antiinflamatuar etkiye sahiptir ve K vitamini, selenyum, çinko, krom ve bor gibi vitamin ve mineraller açısından zengindir. Isırgan otu çayının düzenli tüketimi kanı ve ardından cildi temizler.

Sadece taze ısırgan otu sokuyor. Bitki çayı demlemeye yönelik kurutulmuş yapraklar kesinlikle sizi "ısırmayacak" aksine cildinize parlaklık, pürüzsüzlük ve kusursuz bir görünüm kazandıracaktır.

Bitkilerin cilde faydaları

Bitkilerin cilt üzerinde benzersiz bir etkisi vardır.Antiinflamatuar, yara iyileştirici, besleyici ve tonik özelliklere sahiptirler.Bitkiler gerçek bir besin deposudur. Kimyasal bileşimleri cilt bakımı için gerekli tüm bileşenleri içerir, örneğin:

Çizim sonuçları

Eğer bu satırları okuyorsanız, hâlâ yüzünüzü gençleştirmenin ve aynada görünce tedirgin olduğunuz kırışıklıklardan kurtulmanın bir yolunu aradığınızı söyleyebiliriz.

Bir araştırma yaptık, bir sürü materyal üzerinde çalıştık ve en önemlisi, geleneksel yöntemlerden doktorların sunabileceği prosedürlere kadar kırışıklıklara karşı yöntem ve çözümlerin çoğunu test ettik. Karar şöyle:

Tüm çareler işe yaradıysa, bu yalnızca küçük bir geçici sonuçtu. Prosedürler durdurulur durdurulmaz birkaç gün sonra her şey eski haline döndü.

Bitkilerin yaşlanma karşıtı bir madde olarak kullanılmasına yönelik bazı kontrendikasyonlar vardır. Bunlar kötü huylu tümörler ve bireysel hoşgörüsüzlüktür. Ciltte yaralar ve yeni oluşmuş yara izleri varsa şifalı bitkiler ancak bir uzmana danışıldıktan sonra kullanılabilir.

Yüz kırışıklıkları için şifalı bitkiler, bunlara dayalı ürünler uzun süre düzenli olarak kullanıldığında olumlu bir etkiye sahiptir. Ayrıca ürünleri ve kozmetik prosedür türlerini periyodik olarak değiştirmeniz önerilir.